top of page

ROUND DENMARK RACE – EN EVENTYRLIG STYRKEPRØVE PÅ NORDEUROPAS HÅRDESTE SEJLRUTE

Den 20. juni 2021 bliver nordisk ekstremsport en manddomsprøve rigere, når Round Denmark Race slipper de første modige sejlere løs på inshore-ruten. På sigt håber arrangørerne Shorthand ECM, Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter på at udvikle et dansk sidestykke til andre ekstreme udfordringer som det svenske ’Vasaløb’ og norske ’Styrkeprøven’.

121 sejlere i 61 både har i skrivende stund registreret sig til Round Denmark Race med ønske om at teste sig af over 650 sømil, der stiller ultimative krav til udholdenhed og sammenhold for både 2Star-deltagerne, deltagerne med fuld besætning og især for singlehand-sejlerne. Flere vil formentlig udfordre årets inshore-strækning, der er den længste og hårdeste i Nordeuropa og blandt de mest krævende i verden.

– Round Denmark Race er til sammenligning længere end både Fastnet Race og Sydney Hobart Race. Det bliver en seriøs manddomsprøve for sejlerne. Den byder på en kombination af offshoresejlads i Kattegat og Østersøen og inshoresejlads i Lillebælt og Øresund. Det stiller virkelig store krav til sejlernes evner og kompetencer, fortæller arrangør Morten Brandt fra Shorthand ECM.

Morten Brandt og Sailing Aarhus håber, at Round Denmark Race kan vokse sig til et vovestykke på linje med det svenske ’Vasaløb’ eller det norske ’Styrkeprøven’, som hvert år tiltrækker vovehalse fra nær og fjern i noget, der minder mere om lidelse end sport.


PROFESSIONELT SETUP MED LIVEDÆKNING

Round Denmark Race afvikles i professionelt regi mellem Shorthand ECM, Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Sidstnævnte partnere var med under VM for alle olympiske klasser i Aarhus og Volvo Ocean Race fly by i 2018, ligesom de spiller en stor rolle i værtskabet for SailGP i år og The Ocean Race i 2023. Shorthand ECM er kendt for Vegvisir Race og Silverrudder Challenge of the Sea.

Således kan deltagerne se frem til et professionelt setup, hvor sikkerheden og den oplevelse, det handler om at skabe, får højeste prioritet. Det betyder også, at arrangørerne har fokus på formidlingen af de strabadser, som deltagerne gennemgår, ved at sende live fra et online-studie før, under og efter sejladsen.

Det øger opmærksomheden omkring eventen, giver unikt indblik i udfordringerne og skaber en spændende platform for sponsorer, mener arrangørerne. Det skal styrke deltageroplevelsen, øge tilgængeligheden og hæve ambitionsniveauet for sejlsporten.


LOKAL KLUBINDSATS GRUNDLÆGGER INTERNATIONAL EVENT

Frivillige fra sejlklubberne i Aarhus spiller en vigtig rolle i opbygningen og eksekveringen af Round Denmark Race, og netop frivilligheden og inddragelse af lokale kræfter ligger Sailing Aarhus meget på sinde, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

– Vi ser frem til at afvikle Round Denmark Race for første gang. Som non-profit-forening er det vigtigt for os at skabe opmærksomhed om sejlsporten og medvirke til at betale tilbage til vores medlemsklubber, som danner grundlag for vores aktiviteter. Vi har lagt os i selen for at skabe en ekstraordinær ramme om eventen, og det håber vi, at deltagerne vil lægge mærke til, fortæller han.

Jon Koch Hansen tilføjer, at et eventuelt overskud i Sailing Aarhus altid går tilbage til lokalmiljøet, og at det er et ultimativt succeskriterium at gøre Round Denmark Race til en event, som både gør deltagerne høje på oplevelser og giver noget tilbage til medlemsklubberne.


EFTERSPØRGSEL PÅ STØRRE UDFORDRINGER OG MERE EVENTYR

Sailing Aarhus, der har berøring med alt fra ungdoms-, bredde- og elitesejlerevents, beretter om stigende efterspørgsel på events, der tester udholdenheden og mætter eventyrlysten hos deltagerne.

– Folk vil have nye, spændende events, og Round Denmark Race er et forsøg på at imødekomme efterspørgslen efter større udfordringer og mere eventyr. Vi forsøger altid at tænke nyt og sætte præg på dagsordenen for sejlsportsevents i Danmark – det er Round Denmark Race et ambitiøst bevis på, slutter Jon Koch Hansen.

Ud over en unik sejleroplevelse og ultimativ udholdenhedstest kan deltagere se frem til blandt andet 24 timers sikkerhedsovervågning, sociale aktiviteter i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, løbende tidsberegning og resultatformidling, online tv-studie hver 3. time samt intens pressedækning såvel nationalt som internationalt og meget, meget mere.



round Denmark race Denmark adventure sailracing shorthand singlehand
Aarhus from above - where the start and finish will be.

102 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page